rex

rex

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hauteen tekoa

Tänään sitten purin eilen tekemäni hauteen ja tarkistin tilanteen. Kavio oli todella kuuma ja edelleen painellessa hieman kipeä. Kaivetusta onkalosta ei kuitenkaan enää tullut mitään mätää, pumpulit olivat ihan siistit ja puhtaat.
Kaviohan on avattu siis ihan martokavioon asti auki ja sinne ei nyt saisi päästä mitään bakteereita. Talliolosuhteissa aika yksinkertaista :/



Tästä kuvasta (kuvanlaatu nyt ei ole mikään pro) näkyy tuo kavioon kaivettu kuoppa. Siistihän se nyt on, eikä mitään vuotoa ole.
Kengittäjän ohjeiden mukaan nyt kaadoin saippuabetadinea (se keltainen purkki) koloon ja painelin reippaasti ympäriltä, että sitä menisi joka koloon. Hyvin näkee kuplista, miten betadine menee tuonne kavion sisäänkin.

Putsauksen jälkeen sitten tolloa perään :)








Sitten vaan pumpilia ja betadineliosta kolo täyteen. Betadine täytee laimentaa, jotta siitä ei tule liian vahvaa. teen värinen liuos on sopivaa. Todella tarkkana ainakin jalkaan (ei siis kavioon) laitettavan ahuteen kanssa saa olla, jottei polta ihoa rikki. Betadinhaude ja muovi siihen päälle liian vahvana lioksena polttaa kyllä nahat jalasta :/

Niin ja kuten kuvasta huomaatte, älkää tehkö niinkuin minä vaan niinkuin minä sanon ;) Eli ei kannata crocsit jalassa tehdä näitä hommia, voi tulla varpaat kipeäksi!







 


Tässä siis haudetarpeita. saippua betadinea, "tarrapinteli" ja paljon pumpulia. Sitten vaan joku muovi, minulla tähän hätään muovipussista leikattu reilu palanen. Tarpeeksi iso, jota saa kyllä pienennettyä. Siihen päälle reilusti pumpulia ja laimennettua betadinea, kunnolla!!!
Sitten vaan koko komeus jalkaan ja vaikka hieman ilmastointiteipillä kiinni. Sitten voi jalan jo päästää maahankin, kun kaivanto on suojattu.

 





Tuohan ei tuollaisenaan kestä missään, että jotakin fyllinkiä täytyy lisää saada. Ystäväni Katja kehoitti laittamaan säilöpaalin muovia, mikä toimikin yllättävän hyvin. Itse olen tähän saakka käyttänyt juuttisäkkikangasta, joka on vahvaa. Jos hevosen pistää ulos niin tuo paalimuovi on kyllä tosi hyvää. Kärjelle laittaisin silti juuttikangasta vahvikkeeksi, sieltä kun pakkaa kulumaan puhki helpolla. Nyt ei Rexi kuitenkaan pääse ulos kun on niin tavattoman kurasta, ettei sinne vaan pääsisi likaa!

 



Nyt ei tullut mitään hirmun siistiä tolloa, ja täytteet repsottaa vielä tuolta tarrapintelin alta. Sitä ei sitten parannu vetää muaalta kuin kavion kohdalta hirmu kireeksi, ettei verenkierto lakkaa. Vedin nyt vielä pintelin jossa on fleecepatja alla tuohon päälle, ettei tuo tuholainen pääse repimään tuota haudetta.
Katsotaan kuinka kauan pysyy ja jos huomenna jo päästäisiin kuivattelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti